Saturday, December 31, 2011

pretending ...







hye sume .. hmm ... hari ni dah 31 disember dah kan ... kejap nyer larr ... kadang2 kite pun tak terase kejap nyer mase berjalan .. kejap nyer dah akhir tahun .. kejap nyer larr dah nak masuk 20 tahun .. dah tue dah rase nyer .. rase mcm nk patah balik jex mase .. teringat mase dulu2 ,, kecik2 main teng-teng dgn jiran sebelah ... main nenex2 dgn ank jiran ,, mein kejar2 lari2~~ ... seronok jex rase .. tk der pape masalah pun ... tapi sekarang makin meningkat umur ,, makin byk pulak masalah nyer .. sedih ,, suke ,, duke sume ader ...

ckp tentang sedih .. knp nk sedih2 ... hidup mesty kene happy-go-lucky ... ta moh sedih2 ... tp kdg2 sedih tuh perlu ... tak seimbang hidup kalau hepi jex 24 jam .... nti orang kater kite giler pulak nti huhu ...



ramai lar antara kwn2 kite yang kater kite ni tk der prsaan ker ... jarang nmpk kite sedih ... huhu memang lar ... dpn2 mmg lar nmpk mcm tuh .. tp lam hati ,, tuhan jex yang tahu .. i'm just pretending ... tp skg ni rase mcm penattttt nyerrrr larrr pretending .... rase cm nk menangis bile kne pure2 happy ..



tp ... skrg alhamdulillah ,, kite da tak payah da pretending to be like that ... buat mase ni ,, kite happy dengan aper yang kite ader .. happy sgtt .. kite da makin rapat da dgn family kite ,, ader kwn2 yang baik ,, ader orang yang care ttg kite ,,, n the most important thing is ,, the new person ... hidayah yang baru ... hehe ... kite harap sgt2 hidayah yang ni tk kn kne mcm dlu lg ... tk nk daaa .. ckup lar huhu ... kite nk happy blik mcm wktu persekolahan dlu ... nk sgt2 jdik mcm dlu ...



insyaAllah ... :)


Friday, December 30, 2011

silents ....




lame nye lar kite tak update blog ni kan ... sebulan ader kot .. n ader post yang sy dah padam .. maaf lar kalau kite lame sgt dah tak tegur bloggers2 kat cni .. aper kabar sume ... sihat tak .. hope sgt2 korang sume sihat2 belaka di sisi Nya .. hmm ... kenapa dengan kite hari ini ,, smlm n hari sebelum2 nyer ?? kenapa diam jer ... for me ,, silent is better .. tp tak tahu lar korang cm maner ... selama kite silent ni sume nyer bersebab .. bukan saje2 nak diam kan diri .. bukan saje2 nak jauh kan diri .. bukan ...

pada sesiapa yang penah bace post kite yang sebelum ni ,, maaf lar sbb kite dah padam post tuh ... tibe2 bile bace balik post tuh ,, rase menyesal ... waktu kite post entry tuh ,, kite tak sedar berapa banyak hati yang kite dah luke kan ... hati kite ,, hati die n hati yang laen .. bukan niat kite nak buat mcm tuh .. maaf sgt2 ... hmm ... bile masuk bab hati ke hati macam ni ,, kepala kite jadik serabut ... dulu ye ,, kite tahu saper yang kite syg ,, saper yang kite nak jdik kan sbg suami ,, n saper yang kite nak die jage kite ... tapii ... skrg ni kite dah tak tahu dah saper die tuh ...

lepas aper yang kite dgr ,, lepas aper yang kite dapat tahu ,, lepas aper yang kite tengok ,, kite terfikir balik keputusan yang kite dah buat dulu .. betol ker die jodoh kite ... betol ker die boleh jge kite ... betol ker die boleh BIMBING kite ?? boleh ker ?? bimbing tuh sgt penting ... bile tgk aper yang die dah buat sblm2 ni ,, kite jadik ragu2 ... boleh ker die ???

bukan nk mengaibkan sesiapa ,, tp ... bagi kite ,, bile die pun gile2 mcm kite jgk ,, nty saper yang nak bimbing kite ... dulu die jnji ,,, nk jge kite ,, tapi bile tgk gaye nyer ,, bukan die yang jage kite ! die lagi bawak kite ke jalan yang bengkok ... janji taik kucink jex tuh !

sedih ... syg emg syg ... tapi .. mungkin awk bukan untuk kite .. mybe ader yang lebih baik dari kite ... kite mintak maaf sgt2 kalau selama ni kite ader buat salah kat awk .. n terima kasih atas aper yang awk dah buat ... tlg jgn crix kite lagi ... kite mohon ... biar kan kite sendiri ...

silent .....


Wednesday, November 30, 2011

why me ???


i still don't understand ... why did they pick me ??? why did't they choose somebody else ... not me ... i'm not the right one for u ... i'm not perfect like them ... some people say that i'm a very3 stuborn girl ,, messy ,, tk tentu arah and i like to make noise ... i know u will hate it if u know me more longer ... please ... think about it ... there's more beautiful ,, intelligent ,, kind girl outside there ... they're more suitable for u .. don't pick me as the person that u like ... pick me as your friend ... its much2 better to be your friend ... but don't think that i did't like u .. no .. its not like that ... i like u as my friend ... as my bestfriend ... and as u know ... before this ,, i have someone in my life ... syed .. yes .. he always with me ... in here .. its difficult for me to forget him ... its take a long time to make him away from me .. yess .. i still contact with him .... he always text me ..
i've been thinking to give him the second chance but ... i dont know ... eventhough he always make me upset ,, but why i still wanna find him ... why i still think about him ... confius ... can i accept him ??? or should i let him go and try to open my heart to others ... ??

Monday, November 28, 2011

consideration :)


hye sume ... aper khabar ??? cam maner cuti maal hijrah smlm ... bez tk ??? mesti bez kan ...
anyway ,, sbena nyer ader something sy nk bgtau kat korg sume ni ... bile dah jdik budak universiti ni ,, english mesti mau power .. tpppppp english sy ?? haha tunggang langgang senget benget .... ish3 ... broken english betol ! huhu so ader lar sowg kawan sy ni cadangkan kat sy ,,, ye kate boleh jex kalau sy nk improve english sy melalui blog ni .... boleh ker ??? but how ??? improve it by updating your post in english ... try to speak up english language and try to practise with it ... can i ?? what do you say about it ??? yes or no ??

this is my first entry in english ... so it's a little bit messy .. so .. please tell me either you all okey with it or not ... hehehe

testing2 one two three ...... :)

Wednesday, November 23, 2011

Allah beri yg terbaek utk sy ...


kalau itu yg Allah da tetap kn untuk rqu,, rqu terima dengan seadanyer .. walaupun pahit ... walaupun sakit nyer ,, Dia jex yang tahu .. tak siapa dapat tlg diri kite sendiri melainkan diri sendiri ... selama 2 malam dah rqu fikir sume masalah2 yang sy hadapi ,, n yang paling besar sekali ialah masalah hati ... kenapa lar hati rqu tak sekeras hati dye ! kenapa rqu tak sampai hati nak tinggal kan dye sedangkan dye dengan sesedap hati nyer sakit kan hati rqu ! penat dah rqu menangis sbb dye ... tp dye ,, tk tahu pun aper yg rqu rase .. dye dengan suke ria nyer kat lua sane ,, n rqu plak terkial-kial kat cni ,, fikir ttg dye ... bodoh nyer rqu !
sakit nyer hati rqu .. Allah .. tenang kn hati rqu ..
bile dgr ungkapan syg dari mulut dye ,, nak menangis rqu dgr .. tuh jgk lar ungkapan yg dye bg dekat pempuan tuh ..
"sy syg due2 .. sy tk nk lepas due2 "
tamak halobe nyer awk ! ader jgk owg mcm ni kat dunia ni ... Allah jex yg tahu sakit nyer hati rqu .. sedih .. kenapa rqu jumper dengan owg yg mcm ni .. dah 2 kali da rqu jumper laki yg macam ni ... sume nyer just ats dasar nak memain2 kan perasaan rqu .. ni lar hadiah yg Allah bg kat rqu ... ujian .. hope sume ni dapat mengajar rqu jdik yg lebih baik ... insyaAllah .. satu jex jln yg rqu nmpk .. buang yg keruh , amik yg jernih .. mybe ader hikmah sebalik sume ni .. mybe ader sbb kenapa Allah tak kuat kn jodoh rqu dengan dye ... mgkin dye bukan yg terbaik tok rqu ... rqu bukan pmpuan yg menjadik tulang rusuk kiri dye .. bukan rqu ...

Friday, November 18, 2011

time kasih awk ! :))







selamat dtg penghulu segala hari : hari jumaat .. :)
hye sume .. per kaba ??? hope sihat2 bawah lindunganNya ... :) hmm lame dah sy tk datang jenguk sini ... jangan salahkn sy .. salah kan assignment2 sy yg berlambak uh huhu ...

pada kaum2 adam sume ,, slamat menunaikan solat jumaat .. :) n pada yg kat rumah tuh ,, tk moh duk goyang kaki jex .. ringan2 lar tlg mak tayunk uh masak2 ... nty daddy mu blik dri solat nty nk makan .. huhu...

hmm ... sy nak ty ckit lar ley tk ... saper kater minggu ni minggu yang paling MARVELOUS dlm hidop qorg ngkat tgn ... untonggg larr pd sape2 yg angkat tgn uh .... sobb sobb ... bg sy ,, mggu ni lar yg pling tk bezz .... hmm .. kenapa ??? sbb byk sgt bende yg jdik kat sy mggu ni ... sume nyer yg sedih2 ,, yg tension2 jex yg dtg kat sy .. :(

tp tk per lar .. nk wd cam ner an ... ujian Allah ... sume nyer der hikmah nyer .. tol tk .. :)
nasib bek lar Allah gives me some strength to face it ... tp stiap org mesti ader tulang belakang yg menyokong nyer ,, tol kan kan kan ... :) termasuk lar sy .. time kasih sgtttttttt sbb sokong sy .... tqqqqq awk2 skalian ... aiii luvvvv youuuu larhhh huhu ...

saper tulang blakang sy uh agk2 ??? of course mesty lar parents sy .... ! luvv you mak ayh ! :))
pas uh ?? saper ag ?? yess ... kwn2 sy .. dorg lar yg bg semangat kat sy .. buat sy epi ... :) terharuuuuuu .... :((

then ader someone uh kater ,, :"busy kn r dri qo ngn study or ngn bende2 len .. so nty msty qo tk kn ingt ye ag n u'll be hepi like olwezz again .. i hate 2 c ur sad face ... not cute haha "

hehe ... saper yg berkenaan .. tq :)
thats y sy dtg blog hari ni ... nk buang sgala aper yg sy rase n jugak nk share ngn qowg aper yg sy dah wd tok ilangkan sume rase tk sedap kat lam hati sy ni ... jom ...

1 : DINNER BERSAMA KOR SISPA







2 : SKANDAL :p

haha jaat nyer sy ... (nakal skit jex hu3 )



3 : POYE2 :)








4 : PERCUBAAN TUDONG LABOH HUHU :)

he3 comey tk sy kai tudong labuh hu3 .. bile sy nk jdik cm ni ... he3
haha ... da abiss da tunjuk gmbo ... :)) oteyh ... daaaaa :))

Sunday, November 13, 2011

Contest: Blog Ter-Comel



hehe waaaa terkejot tk .. first time sy join contest ... ni lar contest first sy join .. sje nk try ( sdg kn blog tk comey punnnn hu3 ... ):face44: cakk ! jom tgk contest aper ..

contest ni dibuat oleh akq ite yg comey ni : kq Fatisya_pinky ...Blockquote



Syarat-syarat-nya :
  1. Buat 1 entry kat blog korang tajuknye Contest: Blog Ter-Comel dan letakkan banner dekat atas ni dalam entry tu Tag kan sekurang-kurangnye 3 rakan anda pastu link kan pada blog ni.
  2. Siap semua link kan entry korang dekat comment contest ni.
  3. Terpulang nak follow atau x.Jika kurang 30 orang yg join contest ni secara automatik contest ni terbatal
( Contest ni bermula 7/11/11 dan tarikh tutup 19/11/11 )


he3 ... jom lar join rmai2 yukk ... so tok contest ni sy nk tag
si comey najla khairiyyah :94:
si cantik numeeqah :95:
si anggun cik reena :96:

oteyh ... da ciap ... huhu ... :face49:

Friday, November 11, 2011

follower sy yg ke 300 :))


yess ... da ader yg ke 300 .. mrs.popkorn ! .. haha baru 300 .. owg len ,, awk2 sume dah 1000 lebih kan kan kan ... jelezz sy .. hu3 tp tk per .. slow2 ye ... hu3 ... sape ea follower sy yg ke 3oo tuh ?? time kasih awk ... n time kasih jugakkkkkkk tok sume2 yg follow sy ! hu3 sygggg kowgggg laarhhhh :face50: ...

laparrrr ... adoi .. dari pg td sy tk makan nasik ... ( sdg kan byk gile makan biskut hu3) haha bile lar nk gemokk ... haha aiskrem ! sy kempunan aiskrem... haha nk aiskrem tk !

sy nk mkn kek aiskrem ni ! haha
waa ... nyammmm2 sdp nyer ... :) haha tp ... sape nk blnje sy .. angkat tgn ! :)
yess lagi ! mlm ni ader dinner plak ... waa mmg kenyang lar sy mlm ni ... buncit2 ... :)

Wednesday, April 20, 2011


assalammualaikum :)
kai fahaluka ya jami'an ?? :)
alhamdulillah ...  stlh bertungkus lumus menghadapi peperiksaan ,, akhir nyer tamat jgk pengajian qu sebagai pelajar perakaunan program satu tahun di kolej matrikulasi melaka niy ....
sob sob ...
sedih nyer nk tinggalkan KMM niy ... hu3 .... eventhough tak smpy setahun qu kat kolej niy ,, tapi byk giler bende qu dpt kat cni .. kenangan kat cni emg bez .. tak sme mcm pengalaman qu sblm niy ... kwn2 kat cni , cikgu2 ,, suasana ,, pkok2 ye ... kafe ye ... waaaaaa ... tak nak blik ..... ! tak nak tinggalkan kolej niy .... sob sob ...

parents qu otw nak dtg melaka niy ... dorg bru jex bertolak ... lam kul 3 lebey nty bru lar dowg sampay .... smentare nk tgu dowg dtg ,,, qu tgk jex lar students2 yg lain blik ... sayu nyer .... pas niy qu dah tk jumper dowg lagi ... kalau jumper pown ,, mybe susah .. coz sume jaoh2 .... cntct melalui nset n ternet jex lar nmpk nyer hu3 .... adeh ...

pas niy ,, smpy kat rumah ,, qu nak wad aper ek ???? adeh ... tak saba plak rase nk blik uma ... rindu kat bilik qu yg berwarne pink tuh he3 ... pink lagi ?? he3 ... yuppzzz ... pink ... my favourite colour ....

alaa .. pas niy nmpak nyer jarang2 lar qu update blog .. yela .. kwasan uma qu tuh ,, line ternet tak bpe nk laju ... mcm kura2 hu3 .... tak pe lar ... yang pasti ,, kalau ader cpe2 yg nk follow ,, sgt sgt sgt sgt sgt lar dialu2 kan ... dya suke sgt2 kalau ader yg follow dya ... rase dihargai ... berbaloi lar aper yg dya wad kat blog niy ... :) thnkxxxx qowg ... kalau qowg follow ,,, tinggalkan link kat shoutbox aw ! nty bley qu follow :)

jgn lupe taw ! he3 ... k papay u'all ... i'll miss u larh ... :)
k daaaa ....
assalammualaikum :)

happy lunch wif talkative class :)

assalammualaikum sume ... 
olllaaaa !! he3 ... haa .. ai niy qu nak share ngn qowg ttg 'happy lunch wif THE TALKATIVE EVER class ' he3 .... smlm ,, pada jam 9 mlm ,, qu tgh ygk movie ngn kwn qu norhazleen ... tup2 .... tweet tweet ... sms ! he3 ... cpe yg anta ?? yum archer .. ! classmate itowg ... msg tuh mengatakan ,, 'esk jam 12 tgh hari ,, akn diadakan lunch bersama2 clssmate A2T6 ... WAJIB !'  haha wajib kah ?? tak de lar .. tak wajib pown .. ader jex yg tak dtg ... n maybe ni lar lunch itowg yg terakhir same2 kat KMM kot ... sob sob .. sdey ... esk kate nyer dowg nk wad perjumpaan lagi .. tp tak taw ag cane ... cz esk kitowg BALIK !! yahoo ... ! da tamat pengajian !! yey yey he3 ... tak saba nk abis exam ... :)

lepas tgu sume da smpy ,, itowg pown start mkn ... n then .. aper ag ,, qu kua kan kamera ... tok per ?? snap pic ar kan .. he3 ... tak pe lar ... walaupon dlm lapy den niy ,, bertimbun2 gmba dowg ,, tp tak per .. kenangan yg susah nk carik hu3 ... pas niy tak tw lar jumpe ag ker tak hu3 ... :(
nak tgk tak gmba nye ?? yukk yukk :) kite enjoy the show :)


ni lar majoriti kelas kitowg .. adr ag yg tak dtg ... ni after lunch .. da kenyang2 bwu bez amik gmba .. sume muke ceria jex .. kekenyangan lar kater kan hu3 ...







akhirnyer muncul jgk pic den hu3 ... 


wanita ayu he3 ... :) ( perasan jex )





mak datok ... besar nyer ... nmpak segala gala nyer hu3 ... ni lar fanny goh ,, syila yunos n yum archer .. :)


eika ,, syila n azlina ... :) 


ni lar diye budak2 top dlm clz :)



aik .. peace kat maner tuh .. kamera kat cni lar hu3 ...




qu n mak .. he3 ... ( mak A2T6 he3 )


ni tyme da abis mkn n photoshoot ... da nak blik bilik da tyme niy .. tp kitowg sempat ag amik gmba hu3 ...
yelar kan .. pas niy dah tak jumper dah papan tande cm niy :)



hu3 ... alamak .. naper faezah tunduk tuh hu3 ... haa .. da abs tgk ??? nak tgk lagi ?? he3 ... nty next entri ,, kite chat2 lagi ea ... k lar ... papay u'all .... :)
assalammualaikum :)