Wednesday, November 30, 2011

why me ???


i still don't understand ... why did they pick me ??? why did't they choose somebody else ... not me ... i'm not the right one for u ... i'm not perfect like them ... some people say that i'm a very3 stuborn girl ,, messy ,, tk tentu arah and i like to make noise ... i know u will hate it if u know me more longer ... please ... think about it ... there's more beautiful ,, intelligent ,, kind girl outside there ... they're more suitable for u .. don't pick me as the person that u like ... pick me as your friend ... its much2 better to be your friend ... but don't think that i did't like u .. no .. its not like that ... i like u as my friend ... as my bestfriend ... and as u know ... before this ,, i have someone in my life ... syed .. yes .. he always with me ... in here .. its difficult for me to forget him ... its take a long time to make him away from me .. yess .. i still contact with him .... he always text me ..
i've been thinking to give him the second chance but ... i dont know ... eventhough he always make me upset ,, but why i still wanna find him ... why i still think about him ... confius ... can i accept him ??? or should i let him go and try to open my heart to others ... ??

Monday, November 28, 2011

consideration :)


hye sume ... aper khabar ??? cam maner cuti maal hijrah smlm ... bez tk ??? mesti bez kan ...
anyway ,, sbena nyer ader something sy nk bgtau kat korg sume ni ... bile dah jdik budak universiti ni ,, english mesti mau power .. tpppppp english sy ?? haha tunggang langgang senget benget .... ish3 ... broken english betol ! huhu so ader lar sowg kawan sy ni cadangkan kat sy ,,, ye kate boleh jex kalau sy nk improve english sy melalui blog ni .... boleh ker ??? but how ??? improve it by updating your post in english ... try to speak up english language and try to practise with it ... can i ?? what do you say about it ??? yes or no ??

this is my first entry in english ... so it's a little bit messy .. so .. please tell me either you all okey with it or not ... hehehe

testing2 one two three ...... :)

Wednesday, November 23, 2011

Allah beri yg terbaek utk sy ...


kalau itu yg Allah da tetap kn untuk rqu,, rqu terima dengan seadanyer .. walaupun pahit ... walaupun sakit nyer ,, Dia jex yang tahu .. tak siapa dapat tlg diri kite sendiri melainkan diri sendiri ... selama 2 malam dah rqu fikir sume masalah2 yang sy hadapi ,, n yang paling besar sekali ialah masalah hati ... kenapa lar hati rqu tak sekeras hati dye ! kenapa rqu tak sampai hati nak tinggal kan dye sedangkan dye dengan sesedap hati nyer sakit kan hati rqu ! penat dah rqu menangis sbb dye ... tp dye ,, tk tahu pun aper yg rqu rase .. dye dengan suke ria nyer kat lua sane ,, n rqu plak terkial-kial kat cni ,, fikir ttg dye ... bodoh nyer rqu !
sakit nyer hati rqu .. Allah .. tenang kn hati rqu ..
bile dgr ungkapan syg dari mulut dye ,, nak menangis rqu dgr .. tuh jgk lar ungkapan yg dye bg dekat pempuan tuh ..
"sy syg due2 .. sy tk nk lepas due2 "
tamak halobe nyer awk ! ader jgk owg mcm ni kat dunia ni ... Allah jex yg tahu sakit nyer hati rqu .. sedih .. kenapa rqu jumper dengan owg yg mcm ni .. dah 2 kali da rqu jumper laki yg macam ni ... sume nyer just ats dasar nak memain2 kan perasaan rqu .. ni lar hadiah yg Allah bg kat rqu ... ujian .. hope sume ni dapat mengajar rqu jdik yg lebih baik ... insyaAllah .. satu jex jln yg rqu nmpk .. buang yg keruh , amik yg jernih .. mybe ader hikmah sebalik sume ni .. mybe ader sbb kenapa Allah tak kuat kn jodoh rqu dengan dye ... mgkin dye bukan yg terbaik tok rqu ... rqu bukan pmpuan yg menjadik tulang rusuk kiri dye .. bukan rqu ...

Friday, November 18, 2011

time kasih awk ! :))







selamat dtg penghulu segala hari : hari jumaat .. :)
hye sume .. per kaba ??? hope sihat2 bawah lindunganNya ... :) hmm lame dah sy tk datang jenguk sini ... jangan salahkn sy .. salah kan assignment2 sy yg berlambak uh huhu ...

pada kaum2 adam sume ,, slamat menunaikan solat jumaat .. :) n pada yg kat rumah tuh ,, tk moh duk goyang kaki jex .. ringan2 lar tlg mak tayunk uh masak2 ... nty daddy mu blik dri solat nty nk makan .. huhu...

hmm ... sy nak ty ckit lar ley tk ... saper kater minggu ni minggu yang paling MARVELOUS dlm hidop qorg ngkat tgn ... untonggg larr pd sape2 yg angkat tgn uh .... sobb sobb ... bg sy ,, mggu ni lar yg pling tk bezz .... hmm .. kenapa ??? sbb byk sgt bende yg jdik kat sy mggu ni ... sume nyer yg sedih2 ,, yg tension2 jex yg dtg kat sy .. :(

tp tk per lar .. nk wd cam ner an ... ujian Allah ... sume nyer der hikmah nyer .. tol tk .. :)
nasib bek lar Allah gives me some strength to face it ... tp stiap org mesti ader tulang belakang yg menyokong nyer ,, tol kan kan kan ... :) termasuk lar sy .. time kasih sgtttttttt sbb sokong sy .... tqqqqq awk2 skalian ... aiii luvvvv youuuu larhhh huhu ...

saper tulang blakang sy uh agk2 ??? of course mesty lar parents sy .... ! luvv you mak ayh ! :))
pas uh ?? saper ag ?? yess ... kwn2 sy .. dorg lar yg bg semangat kat sy .. buat sy epi ... :) terharuuuuuu .... :((

then ader someone uh kater ,, :"busy kn r dri qo ngn study or ngn bende2 len .. so nty msty qo tk kn ingt ye ag n u'll be hepi like olwezz again .. i hate 2 c ur sad face ... not cute haha "

hehe ... saper yg berkenaan .. tq :)
thats y sy dtg blog hari ni ... nk buang sgala aper yg sy rase n jugak nk share ngn qowg aper yg sy dah wd tok ilangkan sume rase tk sedap kat lam hati sy ni ... jom ...

1 : DINNER BERSAMA KOR SISPA







2 : SKANDAL :p

haha jaat nyer sy ... (nakal skit jex hu3 )



3 : POYE2 :)








4 : PERCUBAAN TUDONG LABOH HUHU :)

he3 comey tk sy kai tudong labuh hu3 .. bile sy nk jdik cm ni ... he3
haha ... da abiss da tunjuk gmbo ... :)) oteyh ... daaaaa :))

Sunday, November 13, 2011

Contest: Blog Ter-Comel



hehe waaaa terkejot tk .. first time sy join contest ... ni lar contest first sy join .. sje nk try ( sdg kn blog tk comey punnnn hu3 ... ):face44: cakk ! jom tgk contest aper ..

contest ni dibuat oleh akq ite yg comey ni : kq Fatisya_pinky ...Blockquote



Syarat-syarat-nya :
  1. Buat 1 entry kat blog korang tajuknye Contest: Blog Ter-Comel dan letakkan banner dekat atas ni dalam entry tu Tag kan sekurang-kurangnye 3 rakan anda pastu link kan pada blog ni.
  2. Siap semua link kan entry korang dekat comment contest ni.
  3. Terpulang nak follow atau x.Jika kurang 30 orang yg join contest ni secara automatik contest ni terbatal
( Contest ni bermula 7/11/11 dan tarikh tutup 19/11/11 )


he3 ... jom lar join rmai2 yukk ... so tok contest ni sy nk tag
si comey najla khairiyyah :94:
si cantik numeeqah :95:
si anggun cik reena :96:

oteyh ... da ciap ... huhu ... :face49:

Friday, November 11, 2011

follower sy yg ke 300 :))


yess ... da ader yg ke 300 .. mrs.popkorn ! .. haha baru 300 .. owg len ,, awk2 sume dah 1000 lebih kan kan kan ... jelezz sy .. hu3 tp tk per .. slow2 ye ... hu3 ... sape ea follower sy yg ke 3oo tuh ?? time kasih awk ... n time kasih jugakkkkkkk tok sume2 yg follow sy ! hu3 sygggg kowgggg laarhhhh :face50: ...

laparrrr ... adoi .. dari pg td sy tk makan nasik ... ( sdg kan byk gile makan biskut hu3) haha bile lar nk gemokk ... haha aiskrem ! sy kempunan aiskrem... haha nk aiskrem tk !

sy nk mkn kek aiskrem ni ! haha
waa ... nyammmm2 sdp nyer ... :) haha tp ... sape nk blnje sy .. angkat tgn ! :)
yess lagi ! mlm ni ader dinner plak ... waa mmg kenyang lar sy mlm ni ... buncit2 ... :)