Saturday, December 31, 2011

pretending ...







hye sume .. hmm ... hari ni dah 31 disember dah kan ... kejap nyer larr ... kadang2 kite pun tak terase kejap nyer mase berjalan .. kejap nyer dah akhir tahun .. kejap nyer larr dah nak masuk 20 tahun .. dah tue dah rase nyer .. rase mcm nk patah balik jex mase .. teringat mase dulu2 ,, kecik2 main teng-teng dgn jiran sebelah ... main nenex2 dgn ank jiran ,, mein kejar2 lari2~~ ... seronok jex rase .. tk der pape masalah pun ... tapi sekarang makin meningkat umur ,, makin byk pulak masalah nyer .. sedih ,, suke ,, duke sume ader ...

ckp tentang sedih .. knp nk sedih2 ... hidup mesty kene happy-go-lucky ... ta moh sedih2 ... tp kdg2 sedih tuh perlu ... tak seimbang hidup kalau hepi jex 24 jam .... nti orang kater kite giler pulak nti huhu ...



ramai lar antara kwn2 kite yang kater kite ni tk der prsaan ker ... jarang nmpk kite sedih ... huhu memang lar ... dpn2 mmg lar nmpk mcm tuh .. tp lam hati ,, tuhan jex yang tahu .. i'm just pretending ... tp skg ni rase mcm penattttt nyerrrr larrr pretending .... rase cm nk menangis bile kne pure2 happy ..



tp ... skrg alhamdulillah ,, kite da tak payah da pretending to be like that ... buat mase ni ,, kite happy dengan aper yang kite ader .. happy sgtt .. kite da makin rapat da dgn family kite ,, ader kwn2 yang baik ,, ader orang yang care ttg kite ,,, n the most important thing is ,, the new person ... hidayah yang baru ... hehe ... kite harap sgt2 hidayah yang ni tk kn kne mcm dlu lg ... tk nk daaa .. ckup lar huhu ... kite nk happy blik mcm wktu persekolahan dlu ... nk sgt2 jdik mcm dlu ...



insyaAllah ... :)


Friday, December 30, 2011

silents ....




lame nye lar kite tak update blog ni kan ... sebulan ader kot .. n ader post yang sy dah padam .. maaf lar kalau kite lame sgt dah tak tegur bloggers2 kat cni .. aper kabar sume ... sihat tak .. hope sgt2 korang sume sihat2 belaka di sisi Nya .. hmm ... kenapa dengan kite hari ini ,, smlm n hari sebelum2 nyer ?? kenapa diam jer ... for me ,, silent is better .. tp tak tahu lar korang cm maner ... selama kite silent ni sume nyer bersebab .. bukan saje2 nak diam kan diri .. bukan saje2 nak jauh kan diri .. bukan ...

pada sesiapa yang penah bace post kite yang sebelum ni ,, maaf lar sbb kite dah padam post tuh ... tibe2 bile bace balik post tuh ,, rase menyesal ... waktu kite post entry tuh ,, kite tak sedar berapa banyak hati yang kite dah luke kan ... hati kite ,, hati die n hati yang laen .. bukan niat kite nak buat mcm tuh .. maaf sgt2 ... hmm ... bile masuk bab hati ke hati macam ni ,, kepala kite jadik serabut ... dulu ye ,, kite tahu saper yang kite syg ,, saper yang kite nak jdik kan sbg suami ,, n saper yang kite nak die jage kite ... tapii ... skrg ni kite dah tak tahu dah saper die tuh ...

lepas aper yang kite dgr ,, lepas aper yang kite dapat tahu ,, lepas aper yang kite tengok ,, kite terfikir balik keputusan yang kite dah buat dulu .. betol ker die jodoh kite ... betol ker die boleh jge kite ... betol ker die boleh BIMBING kite ?? boleh ker ?? bimbing tuh sgt penting ... bile tgk aper yang die dah buat sblm2 ni ,, kite jadik ragu2 ... boleh ker die ???

bukan nk mengaibkan sesiapa ,, tp ... bagi kite ,, bile die pun gile2 mcm kite jgk ,, nty saper yang nak bimbing kite ... dulu die jnji ,,, nk jge kite ,, tapi bile tgk gaye nyer ,, bukan die yang jage kite ! die lagi bawak kite ke jalan yang bengkok ... janji taik kucink jex tuh !

sedih ... syg emg syg ... tapi .. mungkin awk bukan untuk kite .. mybe ader yang lebih baik dari kite ... kite mintak maaf sgt2 kalau selama ni kite ader buat salah kat awk .. n terima kasih atas aper yang awk dah buat ... tlg jgn crix kite lagi ... kite mohon ... biar kan kite sendiri ...

silent .....