Wednesday, April 17, 2013

#82 buzy like a Bee Queen!



oyla! hehe 
very nice to see you here .
arghhh very miss to babbling in here .
u miss me too? of course NOT right haha .
maybe true , maybe not .
ok , forget .

nowadays , i'm not tooooo free to write in this old diary of mine .
becauseeeee .
now i'm in the middle of semester ,
and final is around the corner .
so! playing not .
started to be a serious woman .
should be . but .
i being a serious girl . me not likely .
i'm not that kind of girl .
sometimes yes . hehe depends on my mood .



im sorry .
thats why i'm heree .
to say that precious word hehe . 
coz i'm not too able to reply your hit on my cbox .
but , i give u my word .
when i'm very3x free like a bird , 
in sya Allah , i will! follow u guys . ok ? hehe
pliz . don't be boring to be here .
whatnot i know its boring . and annoying hehe
but , even like that , i still wanna write .




anyhoo, i'm very nervous right now . coz
i'm not prepared myself for the final!
there's sooooo many to attempt .
arghhhhh stress!

dont be .
aku tak per ..
biar aku stress sensorg,, jerit mcm org giler kat sini.. haha 



my pen's dying. 
tudels guys! babai =]






Thursday, April 11, 2013

#81 SIAPA NAK MASUK BLOGLIST DHYEA HANA?


heyyo peeps ! 
done blogwalking! hehe 
found a blog ,, beautiful blog .
very nice to be in her blog,, 
sbb nye blog nye yg colourful n informative .
cute .. mate yg ngantuk pun boleh jadi terang petang2x mcm ni =]
anyhoo ,, wanna join me in this contest ?
all u have to do is 

  • follow her blog [of course, as she said  hehe]
  • put down her header in your entry [backlink it to her blog]
  • lastly, comment her entry and don't forget, put together your entry link .


thats all u have to do .
easy like abc right  =]



ops! this picture was just pop-up from my doc! haha
just for adds. =] 
toodles!


Wednesday, April 10, 2013

#80 dengki.


new MAIL! =]
Sebagaimana yang dijelaskan Rasulullah SAW:
إيَّاكُمْ وَ الْحَسَدَ فَإِنَّ الْحَسَدَ يَأْكُلُ الْحَسَنَاتِ كَمَا تَأْكُلُ النَّارُ الْحَطَبَ
“Jagalah dirimu semua dari sifat dengki, kerana kedengkian merosak kebaikan sebagaimana api memakan kayu bakar.”
bila ada sifat dengki segala amalan baik kita akan terhapus .
jadi sia-sialah amalan kita .
semoga kita terhindar dari sifat mazmumah ini .
aminn .
peringatan bersama .
hehe jom sesame beringat! =]


good nite allz . =]

#79 solat.

"Jangan hanya inginkan lelaki yang baik selagi kita
tidak menjadi baik, tetapi jadilah wanita yang baik
sehingga kita diinginkan oleh lelaki yang baik.":-)

~* Orang yang TIDAK SOLAT ini,
tapi hidup KAYA RAYA..dia suka ukur 2 perkara :

1. Bila dia ukur diri dia :
Dia tidak solat tapi hidup tetap gembira. 
Duit senang lenang. 
Bisnes maju. 
Tidak pernah rasa sakit. 
Tidak pernah rasa bimbang. 
Makan berselera macam biasa. 
Jadi dia rasa tidak ada bezanya dia solat ke tidak. 
Buat apa susah-susah solat kalau semua yang dia nak ada depan mata.

2. Ukuran kedua :
Dia lihat orang lain. 
Orang lain yang hari-hari ke masjid, solat wajib tidak pernah tinggal, solat sunat hari-hari buat tapi dia tengok orang tu tidak sesenang diapun.
Naik motor buruk macam tu juga. 
Rumah dinding papan buruk berbumbungkan zink bertampal-tampal macam tu juga. 
Patutnya dia rajin solat, Allah dah bagi rezeki melimpah ruah dekat dia, tapi tidak adapun. 
Akhir sekali ukuran jahil dia kata kalau macam tu baik tak payah solat kalau begitu.

Jika dijawabnya, 
tidak solatpun boleh hidup senang lenang, tidak ada masalah pun. 
Jika disambung lagi, tengok orang yang solat tidak pernah tinggal tapi hidup susah memanjang, apa guna solat katanya.
Itu tandanya IMANNYA makin goyang,
tidak mustahil dia boleh TERGELINCIR AKIDAH.
Apatahlagi jika dia anggap solat tidak wajib sudah SAH GUGUR akidah dia.

Nauzubillahi min zalik. 

JANGAN BERLAGAK macam TUHAN.
Kau cuma HAMBA yang TIDAK ADA APA-APA.
TOLONG SEDAR DIRI.

(Haslinda Alias)



jom baca sesame! 


#78 cheezy girl!



New blogskin .
again! haha --'
boring? kinda weirdo am i .
yup! actually ,  i'm truly are like this .
cepat boring kot .
but only with things , not for living .
ok . forget ! =]

**
here i am .
still having my precious time at home . 
sleeping and snoring with my mother hehe .
**

this morning ,
my sister hire me as her babysitter .
ok , i have a son now .
husband? tadak .
becoming ada haha 


ok , now i realized how hard to be a mother .
with a son that really2x need us all the time .
tak boleh tinggal . makes me more more and moreeeee syg kat si kenit tu .
[my nephew yg sgt comey!]

honestly , i can't . [can't what?]
last week , my only nephew went to hospital .
kene tahan wad . very pity . :'(
never thought i'd cried in front of about 20people . 
malu sungguh!
tapi memang dah tak boleh tahan sgt .
sgt kesian bile tgk bebudak kecik kene cucuk jarum yg sebesar gedabak tu .
kalau org dewasa tak ape .

**
i wonder how can the doctor boleh tahan tgk budak2x menangis kesakitan mcm tu .
if i'm the doctor , failed! can't can't can't~
nanti tak pasal budak tuh menangis , dgn aku2x skali menangis kat situ .
salut that doctor . 
thank you Doc for curing my nephew .
**

Now , i knew how precious the babies are .
tak tahu lah ape perasaan manusia2x yg sesuke hati buang baby merata-rata tu .
hati batu ? hati dinding ?
even animal also do love their cubs . 
hmm no comment . i'm not the judges . =]

hee done babbling!
P.S do cares bout your babies yah . mereka sgt3x bernilai and tak ternilai .
tudels!  =]

Monday, April 8, 2013

#77 this is sooo not my field!



today's Monday . =]
i'm cooking? not really ha . ha . ha .
just lend my hand with my mother .
tolong goreng ikan aje .

ceittt ok . this is sooo not my field .
i'm really3 BAD in cooking  . 
even just goreng ikan aje . such a very easy job .
but stil i can't . hangus ikan! haha
tak lah sampai hangus . 
cuma tak garing and melekat kat kuali .

ok . there's a tips given by my beloved mother
cara nak goreng ikan dengan betol .

hehe 
** 
first kene tunggu minyak betul2x panas
then masuk ikan yang dah digaul dgn kunyit .
agak2 kaler nyer dah kuning2x ckit ,
angkat! 
**

done! macam itu aje . not sooo hard .
heishh , not ready to be married i guess .
study more on cooking! really got something today .
toodles! =]


[my ikan yg tak cantik! hehe happy lunch peeps.]

#76 Get Dizzy

Heyyo peeps . 
hows your day today ? 
better than yesterday hopefully .
As usual , at home .
eating like a horse ,
and sleeping like a rock . 
trying to get myself better .

**
everythings fine ,
except my health , not very well .
kinda fever i think .
my head got dizzy , but still trying to be conscious .
playing around with those two short people [ two of my sweet little sister ]
and helping ma parents at home .
not forget . movies accompanies me . 
makes me forgot bout the fever , the dizzy bizzy little head .
never ruin my day .
** 

still . HOMEWORK!
can't get it out of my skin .
they ARE ruin my day . 
reminds me with those mid terms , assignments , presentations papers yada yada .
made me worried bout it . 
can't get away from the books .
oh my little tiny sweety books.!
KINDA love and miss u . [kinda ha . ha . ha ]

....

out of the blue , 
i miss him .
Toodles .

Saturday, April 6, 2013

in the deepest well

howdee Bloggie .
new rhythm of mine .
done blogwalking . found a blog .
this blog made my heart skips a beat .
really love reading her words .
made me realize on something .

**
i may laugh , i may smile , but always cry .
i love being secretive with my feelings .
don't judge me .
**

thoo , that blog .
it reminds me for my past . 
past that somehow show me the right path .
but .
out of the blue , i went to the very wrong path .
dummy am i .

nowadays , when my friends ask my past .
i always refused to go through it .
why? 
i try thousand times to forget bout it ,
but it never gave me the chance .
everywhere i go , the flies accompanies me . 
the past is never died .
it is not even past .
~william Faulkner~
indeed .
the past never died .
it always alive . in my mind .

**
no one knows . only Him .
He knows how much my heart searching for the warm of life . dunniah wa akhirah .
but still didn't found it .
easy to say , Hidayah .
its true . Allah gave Hidayah to those He wants .
only we have to search it .
**

He gave me once . 
He show me the way . He send me to the crowd which always pray to Him .
but .
i forgot . i went far far away from them . 
i went far away from Him .
i went to the deepest of well .
being so E.v.i.l 
forget Him all day .
forget who i am without Him .
being so arrogant .

**
i've done everything ,
very big mistakes .
up side down , ALL .
**

but still .
He heard me .
He watch me and helps me .
He again send me to a place where i can see the right path .
how come i didn't see it .
dummy . dump . thats me .

Allah .
open my heart . open my eyes . 


i wanna be the preetiest me at the moment i met Him .
without any make up ,
even such a colourful and branded dress .
Ameen ya Allah .

**
i'm very sorry for all my wrongdoing .
a very beginning for the previous millions beginning
pray me . i really need it . :'(
**

ur sincere ,
Hidayah .

Ciri suami Awesome mengikut UAI =]


1. Solat fardhu cukup 5 waktu.

2. Ada kerja gaji RM800-1500 ke atas, boleh bayar rumah sewa,
boleh beli beras, boleh isi minyak, boleh antar ke tempat keje. Nafkah zahir boleh bagi, bukan nafkah batin je tau.

3. Ada kenderaan: moto kapcai dah cantek. honda EX5 orait sangat la tu dengan 2 helmet. Basikal pun boleh, tapi penat kayuh kalau dari Bangsar ke KLIA. Sebaik-baiknya kereta, sebab nanti nak bawa isteri yang mengandung ke klinik setiap bulan.

4. Lulus ujian fardhu ‘ain sekolah rendah. Maknanya boleh mandi wajib dengan baik dan boleh ajar isteri mandi wajib dengan betul,
apatah lagi mandi-mandi yang lain.

5. Boleh baca al-Quran dan boleh mengajar al-Quran walaupun setakat “Alif Ba’ Ta’” sampai Surah “Iqra’ Bismirabbikallazi Khalaq.”

6. Jenis lurus, baik & hati baik, tak menipu. Tadelah sampai menipu kata nak pergi Mydin tapi pergi mengorat jiran taman sebelah.

7. Dia paham kamu, kamu paham dia. Paham jiwo gitu. Serasi bersama. Berbeza tapi boleh masuk.

8. Gedik joget-joget pun depan bini dan anak-anak je. Depan orang lain sopan santun gitu.

9. Jenis tak cemburu buta sangat. Cemburu macam ni ok, “Ehemm..ramainya kawan laki kat opis.. Jangan sampai lupa abang
taw..”

10. Belajar takat PMR je pun takpe, janji cara dia fikir tu matang dari yang belajar PhD.

11. Kalau dia jenis diam tak delah sampai orang kata tak bergaul dengan manusia lain. Kalau dia
banyak bercakap pun tadelah sampai dia mengata-ngata orang lain.

12. Malas juga ke masjid, tapi dia pergi gak dalam sehari tu 2 kali sekurang-kurangnya Maghrib danIsyak.

13. Walaupun tak kerap ke kuliah agama, tapi bila tengok Youtube Ustaz Azhar Idrus ngajar tu sampai terlupa nak tengok bola. Jika da kuliah di masjid muka dialah ada di antara orang-orang kampung.

14. Boleh susah senang bersama. Kalau isteri nangis, dia tolong riba isteri dan tenangkan. Kalau isteri sakit, dia tolong jaga dari malam sampai pagi.

15. Jenis senyum sokmo.

16. Tak tengok sangat awek cuns, duk tengok bini dia je walaupn bini dia tak cuns (Tak cun tak pe, boleh tutup lampu)


Source = www.facebook.com

P.S sharing is caring.. =]

Friday, April 5, 2013

Segmen Bloglist March 2013

heyyo peeps... =] would like to join me in a segmen? FYI,, this segmen was sponsored by a cute girl named Dania Nadia.. u may look on her blog by clicking on the banner below.. speaking of which,,  this is my first time on joining a segmen.. i've never been in a segmen before.. this is my first luckydraw.. hehe like she said,, this is just for fun and also to add my affies list.. =] hope u'olls also will be excite to join this segmen.. 


utk segmen Dania Nadia comel ni,, i'm gonna tag 2 friends of mine.. =]

my pen is dying.. do pay a visit to this site ya... seeya peeps... =]

Care Less

Spending 5 years stayed away from ma parents, made me who I am today. I learnt to put others first. Be careful of what you have to say. Look after your attitude. Be humble. Less talk. More quiet.

 It is hard to think straight at times. See your way what you had to do,

 Then I thought of studying oversea, this feeling will switch off. Nope, unfortunately this kind of mentality stays. I hate those. I hate all of them!

 What do you think?. All this while, I keep things to myself. Well I do sort of sharing with some of my closest friends. Maybe I just hate 'it', because it didn't meet my expectation. Things didn't go with my plan. Well, 1 thing with me ; is I hate the word 'NO!'. I must get everything I wanted. I can't tolerate when the world can't spin according to my direction.

 Trust me, I develop some TOLERANCE now. I do accept things, slowly. As it is. as it was.

 And now, I just need to be more self directed. I realize I had to do things on my way, and less power given to people who makes my life under their dim.

 Majority didn't always right. Start a new day. Love your own skin. Because you're just lovely as you are.
 
 "When you care too much what others think, you are open to manipulation because you will tend to go with the herd. When you care less what other people think, you become a more honest, decent, person because you don't have to pretend so much." - hypnosisdownloads.com

what u give,, u get back!

ok.. hari ni baru aku tahu ape rase kene gelak.. haha tuh lah.. hari tu kemain aku gelak kan org.. this time,, i got back my own word... feel sorry to that girl.. 
[epira![sini] sorry coz kate ko hari tu haha.. hari ni turn aku pulak...]

All things happen in a sudden.. nak tahu pukul bape aku bangun. entah ape lah yag aku mimpi mlm td sampai kan sedar2x dah pukul 10setengah... tgk schedule ade kelas tutorial statistik pukul 10... mmg lah kan.. tak cukup tanah aku kejar nak g kelas.. mandi pun 3 gayung.. sampai2x tercunguk depan pintu[segan nyer nak masuk!]

Nak tak nak,, tebalkan muke,, tutup muke dgn buku.. heishh telinga ade lah jugak dgr2x student laki ckp2x "eee budak bru bgn tido!" sambil gelak2x..  haha ok.. nak je aku gelak skali dgn diorang,, tp d'sbbkan malu teramat,, senyum je lah yg mampu aku bg kat diorang.. dalam hati,,  tumbuk kang baru tahu.. --' 

Tambah pulak lagi,, bukak beg, tak bawak kalkulator.. hmm kira pakai jari lah aku.. kerja pulak tak sempat siap.. punce! katil goda aku tido awal.. grrr lagi mcm lipas aku siap kan keje kat belakang... 

Ape lah nasib aku hari ni.. bebudak laki tu mmg nak kene blasah dgn aku.. pegi mention name aku buat ape! aku tak tahu muke aku cam mane pagi td bile kene buat soalan kat depan.. ok senyum lagi... amek jwpn kawan,, done copy! hahaha senang keje.. senyum lagi kat bebudak laki tu.. dalam hati,, tunggu kau kejap lagi.. aku pancitkan tayar motor kau! --'

fuhh kelas pun habis.. then ,, pegi jumpe lecturer tuh,, sign kedatangan.. ma'am tuh senyum lagi dkt aku.. sengih je aku bagi.. paling best dapat subway breakfast packet! haha tenkiyu ma'am... sengih sampai ke telinga.. boleh lah lepas ni bgn lambat lagi.. haha :p

then,, on the way nak ke kereta,, terserempak dgn bebudak laki td.. kali ni senyum ikhlas sikit... dalam hati,, nasib ko baik hari ni.. sbb aku dapat subway haha... 

senyum sampai ke rumah.. =]

tu lah peristiwa jumaat aku... salam jumaat semua.. =] may this sayyidul aiyam treats u well... tudels!


Abu Hurairah RA meriwayatkan: sabda Rasullullah s.aw : sebaik-baik hari yang mana matahari terbit padanya ialah hari Jumaat.
[HR Muslim]

Thursday, April 4, 2013

Depressed?? frustrated??

depressed = frustrated??
frustrated = depressed??
[crazy little girl..] 
Nevermind.. ignore that.. nothing to be concern about.. it just between me and _______ [sukehati hang nak letak ape].. ok,,bercinta dah dekat nak 2tahun(sorta) tapi still,, i can't understand it.. depressed! frustrated! u see,, studying in those subject that i did't even loved.. honestly i think it really didn't go that well,, but it also wasn't entirely a disaster.. just because of a very small mistakes,, my road changed.. Deep down,, i do hope that this small black hole would be my lucky star soon after my D-day.. didn't lose too much hopefully..
 
Confession of the day,, after sometimes thinking it through,, its not that bad.. cume nye aku kene pupuk minat kat kos ni lebih sikit.. mcm susah aje bunyi nyer... nak letak minat tu bukan keje senang.. just imagine,, sejak standard 6 lg,, cite2x nak pegang pisau bedah,, tak terpikir langsung nak pegang kalkulator yg kene kira berjuta2x nombor tu.. skali aje silap,, sampai skrg aku tersangkut... can't never let go.. only half way down more till i get my degree... i just have to look deeper... thats all.. work more.. study more... put my love more into it.. Fighting!


indeed... maybe the path i took this days have its own credits.. maybe pintu rezeki aku lebih ke jalan ni.. maybe jalan yg allah bagi ni lebih baik drpd jalan yg aku nak pilih dulu.. wallahualam... He knows what best for us.. just wish me luck.. can success in this path.. hopefully...

tudels =]

"healing may not come quickly,, but it will come"
-Professor who-

rolling on the floor laughing =]


MEN ARE JUST HAPPIER PEOPLE! =]

NICKNAMES 

• If Laura, Kate and Sarah go out for lunch, they will call each other Laura, Kate and Sarah.

• If Mike, Dave and John go out, they will affectionately refer to each other as Fat Boy, Godzilla and Four-eyes.


EATING OUT 

• When the bill arrives, Mike, Dave and John will each throw in $20, even though it's only for $32.50. None of them will have anything smaller and none will actually admit they want change back.

• When the girls get their bill, out come the pocket calculators.


MONEY 

• A man will pay $2 for a $1 item he needs.

• A woman will pay $1 for a $2 item that she doesn't need but it's on sale.


BATHROOMS 

• A man has six items in his bathroom: toothbrush and toothpaste, shaving cream, razor, a bar of soap, and a towel .

• The average number of items in the typical woman's bathroom is 337. A man would not be able to identify more than 20 of these items.


ARGUMENTS 

• A woman has the last word in any argument.

• Anything a man says after that is the beginning of a new argument.


FUTURE 

• A woman worries about the future until she gets a husband.

• A man never worries about the future until he gets a wife.


SUCCESS 

• A successful man is one who makes more money than his wife can spend.

• A successful woman is one who can find such a man.


MARRIAGE 

• A woman marries a man expecting he will change, but he doesn't.

• A man marries a woman expecting that she won't change, but she does.


DRESSING UP 

• A woman will dress up to go shopping, water the plants, empty the trash, answer the phone, read a book, and get the mail.

• A man will dress up for weddings and funerals.


NATURAL 

• Men wake up as good-looking as they went to bed.

• Women somehow deteriorate during the night.


OFFSPRING 

• Ah, children. A woman knows all about her children. She knows about dentist appointments and romances, best friends, favourite foods, secret fears and hopes and dreams.

• A man is vaguely aware of some short people living in the house

[alert: it is not my piece of work. i posted it just to share it with the readerS..hehe]

THOUGHT FOR THE DAY
A married man should forget his mistakes. There's no use in two people remembering the same thing!